رضــــا روتانـــــا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اسلاميات , اخبار , تعلم , دروس , نتائج , الدبلومات , الثانوية العامه , نتيجه ,اغانى , افلام , مشاهده مباشرة , اعلام , برامج , موبيل , العاب , عالم حواء , منتديات رضا روتانا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
العضويه يتم تفعيلها تلقائيا من قبل الادارة تقبلو تحيات منتديات رضا روتانا
الاخوة والاخوات اعضاء وزوار منتديات رضا روتانا انتظرونا بكل جديد فى رمضان معكم لحظه بلحظه دروس دينيه مسلسلات دينيه برامج دينية خظب وكل عام وانتم بخير ورمضان كريم 2014 مع منتديات رضا روتانا
الاخوة والاخوات اعضاء وزوار منتديات : رضا روتانا رمضان كريم قد اقبل رمضان ومعه كل الخير لكل انسان اراد الرجوع الى الله وسوف نساعدكم هنا فى منتدياتنا فكل عام وانتم بخير اليكم مواضيع رمضانيه متجدده يوميا (رمضان كريم )
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» التعديل الوزاري في مصر هل سيتم عرضه علي جلسه البرلمان اليوم
ملف الفول والسحور Emptyالخميس نوفمبر 28, 2019 12:27 pm من طرف redarotana

» مسلسل قيامة عثمان الحلقه الاولى
ملف الفول والسحور Emptyالأربعاء نوفمبر 27, 2019 2:21 pm من طرف redarotana

» افضل واقوي برنامج استعاده الملفات المحذوفه
ملف الفول والسحور Emptyالإثنين نوفمبر 18, 2019 8:11 pm من طرف redarotana

» برنامج استعاده الملفات المحذوفه
ملف الفول والسحور Emptyالإثنين نوفمبر 18, 2019 8:09 pm من طرف redarotana

» اجتماعات مجموعة العشرين وأفريقيا في المانيا
ملف الفول والسحور Emptyالإثنين نوفمبر 18, 2019 6:52 pm من طرف redarotana

» برنامج اخفاء الملفات برقم سرى على الكمبيوتر
ملف الفول والسحور Emptyالخميس أكتوبر 16, 2014 11:13 am من طرف redarotana

» اروع برامج تحويل الصيغ على الاطلاق Format Factory 2.45 للتحويل بين كل انواع الصيغ بسرعة وجودة عالية بحجم 37 ميجا فقط على منتديات رضا روتانا
ملف الفول والسحور Emptyالجمعة نوفمبر 22, 2013 8:48 am من طرف gamal111

» لقاء الشيخ يعقوب والشيخ محمد حسان |( كُن موحداً )| كن أو لا تكن - 2 رمضان 1434 هـ
ملف الفول والسحور Emptyالأربعاء يوليو 17, 2013 2:56 am من طرف redarotana

» لقاء الشيخ يعقوب والشيخ محمد حسان |( التوبة )| كن أو لا تكن - 1 رمضان 1434 هـ
ملف الفول والسحور Emptyالأربعاء يوليو 17, 2013 2:52 am من طرف redarotana

» الشيخ يعقوب |( الحكمة من مشروعية رمضان )| الحياة الطيبة - 1 رمضان 1434 هـ
ملف الفول والسحور Emptyالأربعاء يوليو 17, 2013 2:51 am من طرف redarotana

» لقاء الشيخ يعقوب والشيخ محمد حسان |( كن صادقًا )| كن أو لا تكن -6 رمضان 1434 هـ
ملف الفول والسحور Emptyالأربعاء يوليو 17, 2013 2:49 am من طرف redarotana

» نتيجة الثانويه العامه الان وحصرى جدا لعيونكم منتديات رضا روتانا
ملف الفول والسحور Emptyالثلاثاء يوليو 16, 2013 5:47 pm من طرف redarotana

» نتيجه الثانويه العامه 2012
ملف الفول والسحور Emptyالثلاثاء يوليو 16, 2013 5:46 pm من طرف redarotana

» نتيجة الثانوية العامة 2012 الان وحصرى على منتديات رضا روتانا
ملف الفول والسحور Emptyالثلاثاء يوليو 16, 2013 5:44 pm من طرف redarotana

» اليوم نتيجة الثانويه العامة 2012
ملف الفول والسحور Emptyالثلاثاء يوليو 16, 2013 5:44 pm من طرف redarotana

» الان نتيجة الثانويه الازهرية والاعدادية الازهرية٢٠١٤
ملف الفول والسحور Emptyالثلاثاء يوليو 16, 2013 5:43 pm من طرف redarotana

» نتيجة الثانوية العامة 2012 الان وحصرى على منتديات رضا روتانا
ملف الفول والسحور Emptyالثلاثاء يوليو 16, 2013 5:43 pm من طرف redarotana

» اوئل الثانوية العامة 2012 2013 حصريا على رضا روتانا
ملف الفول والسحور Emptyالثلاثاء يوليو 16, 2013 5:34 pm من طرف redarotana

» احاديث عن فضائل شهر رمضان
ملف الفول والسحور Emptyالإثنين يوليو 15, 2013 3:35 pm من طرف gamal111

» أذكار الصباح و المساء للمواظبه اليوميه فى رمضان
ملف الفول والسحور Emptyالإثنين يوليو 15, 2013 3:20 pm من طرف gamal111

حصرى رضا روتانا
راتب اونلاين
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
تصويت
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
المدير العام
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
redarotana
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
جمعه صلاح
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
احمد صلاح
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
المستشار
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
شروق
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
ابو كريم
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
محمد عمر
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
ابو داليا
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
عبد اللطيف
ملف الفول والسحور Bar_rightملف الفول والسحور Barملف الفول والسحور I_vote_lcap 
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 9 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 9 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 2400 بتاريخ الأحد يوليو 03, 2011 10:23 pm
سحابة الكلمات الدلالية
احمد مصطفى البوم نتيجه كامل الثانويه العامه
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
 

قم بحفض و مشاطرة الرابط رضــــا روتانـــــا على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط رضــــا روتانـــــا على موقع حفض الصفحات

 

 ملف الفول والسحور

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
شروق
مشرفة قسم عالم حواء
مشرفة قسم عالم حواء
شروق


انثى عدد المساهمات : 23
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 20/06/2011

ملف الفول والسحور Empty
مُساهمةموضوع: ملف الفول والسحور   ملف الفول والسحور Emptyالسبت يوليو 30, 2011 4:52 pm

ملف الفول والسحور
بســـم اللــه الرحمــن الرحيــــــم
رمضــــان كريـــــــــــم

ملف الفول والسحور 2e0a7851fecbc9abf2e5370fc39220ac
الملف الصغير ده علشان اللى بيتسحروا فول وبيض و زبادى بسسسسملف الفول والسحور Smile35سسسس

ملف الفول والسحور 82a5d5fefae9a2b56f0248abca8115c0ملف الفول والسحور Acda08053eef7624d89e22e337332c5a


المدمس

400 جم فول
- 30 جم عدس اصفر
- 30 جم ارز- حبة طماطم-- فصين ثوم- ورقتين لورو
الطريقة :
- ننقع الفول قبل التدميس في ماء عادى لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة
- نضع الفول المنقوع في دماسة بها ماء مغلي
- نضيف حبة الطماطم والعدس والارز والثوم
- تترك على النار لمدة ساعة
- ثم توضع الدماسة على السخان الكهربائي على نار هادئة الى ان يتم النضج ( لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة )
- بعد النضج وعند
الإستعمال نضع الفول في طاسة نسخنه ونضيف عليه طماطم مبشورة ونغرفه في طبق
التقديم ونضيف عليه كسبرة خضراء مفرومة وفلفل اخضر



.


ملف الفول والسحور 928bfaec4ea414b7f4a331aacc2c1913


ملف الفول والسحور A31c8c26e230285e1a0f7227e12feb4a




بعض اطباق الفول المدمس للسحور




الفول بالزيت و الكمون
:يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت (ذرة او زيتون زيماتحبوا)

الفول بالدقة
:تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفهاعليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.

الفول بالسلطة
:تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.

الفول بالطماطم
:تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.

الفول بالسمنة أو الزبدة:
نضيف للفول سمن أو زبدة حسب الطلب و بدل الكمون بنضع فلفل أسود و ملح.

الفول بالبيض:
نقلي البيض عادي و بعدين نضيف لهالفول و ملح و فلفل أسود.

الفول بالثوم و الطماطم:
نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح وفلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.

صينية الفول بالبيض في الفرن
:نفسالخطوات السابقة ننفذها و بعدين نضع الفول الساخن في صينية الفرن و نكسر عددالبيضات اللي نحبه عليه بحيث يكون الصفار سليم و بعدين ندخله الفرن ونولعه من تحت شوية لحد ما البيض يستوي و بعدين نولع الشواية من فوق شوية لحد مالوجه يكون ذهبي.

البيض بالسجق:
نجيب السجق و نقطعه و نحمره في السمن و بعدين نضيف الفول و الملح و الفلفل الاسود.

الفول بالباذنجان
:لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.
فول بالبيض المسلوق
:نحط للفول عصيرليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و يا سلام لو زعتر دقة عليه






فـــــــــــــــــــولبالطحينة
فول مدمس
طماطماية
معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
معلقة كبيرة طحينة
معلقة خل
معلقةعصير ليمون
معلقتين كبار زيت
ملح و كمون
الطريقة
سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة
ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض
وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون

فــــــــــــــــــــــول بالفلفل الاخضر
فول مدمس
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
واحدة فلفل رومى
كوب عصير طماطم
ملح وفلفل وكمون
2 معلقة زيت (او ممكن لو بتحبية بالزبدة يبقى معلقة زبدة)
الطريقة
ضعى الزيت او الزبدة على الناروحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر
ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ماتتسبك
ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين
قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية علىالفول و تبلى بالملح والكمون
يغلو غلوة مع بعض
واغرفية بالهنا والشفا

فـــــــــــــــــــــــــول بالزبدة والثوم
فول مدمس
2 معلقة صغيرة ثوم
معلقة كبيرة زبدة
معلقة عصير ليمون
ملح وفلفل وكمون
الطريقة
ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصيرالليمون وقلبيهم
ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون
ويغرف وبالهنا والشفا

فـــــــــول بالبيضالمسلوق:
نحط للفول عصير ليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و ياسلام لو زعتر دقة عليه






فول بالطحينة
فول مهروس – ليمونطحينة او سلطة طحينة – ملح وفلفل
الطريقة
نضع الفول فى الطبق ثم نضع على الوش الطحينة بطريقة خطوط ونجملها بالسكينة ثم نعصر عليها عصير ليمون
فول بالعصاج
فول مهروس او صحيح – 1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة مفرومة – ملح وفلفل
نضع فى مقلاية م ص سمن او 2 م زيت ثم نضع بصلة مفرومة لحد ماتصفر ثم نضع اللحمة المفرومة وملح وفلفل لحد ماتستوى
نضع الفول فى الطبق ثم نضع عليه اللحمة المعصجة ونجمله بقرن فلفل حامى
فول بالسمسم
قول مهروس – سمسم – زيت سمسم – ملح
نضع الفول فى الطبق ونضع علية رشة زيت سمسم ثم نضع السمسم








فول بالبيض والبسطرمة
فول مهروس او صحيحبيض – بسطرمة – ملح – زيت او ذبدة
نضع م ص ذبدة فى مقلاية ونضع فيها البسطرمة تقليبتين لحد ماتستوى
ثم نضع البيض بالعدد المطلوب لحد مايستوى ونضع علية البسطرمة
نضع الفول فى الطبق ونضع فوقه البيض بالبسطرمة
فول بالفلفل الملون
فول مهروس او صحيح – ملح وفلفل وكمون – قطع صغيرة من الفلفل الرومى الاحمر والاخضر والاصفر – سنة كزبرة ناشفة
نضع م ص زيت ذرة ونشوح فص ثوم ثم الفلفل يادوب تقليبة واحدة
نضع الفول فى الطبق ونضع عليه خلطة الفلفل
او ممكن نضع الفلفل بدون تشويح

فول بالزبادى والكاتشب
فول مهروس او صحيحم ك زبادى – م ك كاتشب
نضع الفول فى الطبق ونضع علية الذبادى ثم نضع الكاتشب

فول بالعدس والحمص
فول مهروس او صحيححمص مسلوق – عدس اسود مسلوق – ملح – كمون – ليمون
نضع م زيت فى مفلاية ونضع العدس والحمص ونشوحهم تقليبتين
نضع الفول فى الطبق ثم نضع العدس والحمص على الفول ونضع الليمون والكمون





وبالف هنا وشفا وكل عام وانتم بخير يا احلى منتدى رضا روتانا
ورمضان كريم











الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
redarotana
نائب المدير العام
نائب المدير العام
redarotana


ذكر الميزان عدد المساهمات : 261
السٌّمعَة : 5
تاريخ التسجيل : 10/08/2010
العمر : 38
الموقع : http://www.redarotana.blogspot.com
المزاج : فايق ورايق انت

ملف الفول والسحور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف الفول والسحور   ملف الفول والسحور Emptyالإثنين أغسطس 01, 2011 1:11 am

بالف هنا وشفا للجميع

وتسلمى ياشروق دايما منوره يارب

(ورمضان كريم )

راتب اونلاين

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.redarotana.blogspot.com
 
ملف الفول والسحور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
رضــــا روتانـــــا :: قسم عــالم حــواء :: المطبخ-
انتقل الى: