اسلاميات , اخبار , تعلم , دروس , نتائج , الدبلومات , الثانوية العامه , نتيجه ,اغانى , افلام , مشاهده مباشرة , اعلام , برامج , موبيل , العاب , عالم حواء , منتديات رضا روتانا
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
العضويه يتم تفعيلها تلقائيا من قبل الادارة تقبلو تحيات منتديات رضا روتانا
الاخوة والاخوات اعضاء وزوار منتديات رضا روتانا انتظرونا بكل جديد فى رمضان معكم لحظه بلحظه دروس دينيه مسلسلات دينيه برامج دينية خظب وكل عام وانتم بخير ورمضان كريم 2014 مع منتديات رضا روتانا
الاخوة والاخوات اعضاء وزوار منتديات : رضا روتانا رمضان كريم قد اقبل رمضان ومعه كل الخير لكل انسان اراد الرجوع الى الله وسوف نساعدكم هنا فى منتدياتنا فكل عام وانتم بخير اليكم مواضيع رمضانيه متجدده يوميا (رمضان كريم )
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» برنامج اخفاء الملفات برقم سرى على الكمبيوتر
الخميس أكتوبر 16, 2014 11:13 am من طرف redarotana

» اروع برامج تحويل الصيغ على الاطلاق Format Factory 2.45 للتحويل بين كل انواع الصيغ بسرعة وجودة عالية بحجم 37 ميجا فقط على منتديات رضا روتانا
الجمعة نوفمبر 22, 2013 8:48 am من طرف gamal111

» لقاء الشيخ يعقوب والشيخ محمد حسان |( كُن موحداً )| كن أو لا تكن - 2 رمضان 1434 هـ
الأربعاء يوليو 17, 2013 2:56 am من طرف redarotana

» لقاء الشيخ يعقوب والشيخ محمد حسان |( التوبة )| كن أو لا تكن - 1 رمضان 1434 هـ
الأربعاء يوليو 17, 2013 2:52 am من طرف redarotana

» الشيخ يعقوب |( الحكمة من مشروعية رمضان )| الحياة الطيبة - 1 رمضان 1434 هـ
الأربعاء يوليو 17, 2013 2:51 am من طرف redarotana

» لقاء الشيخ يعقوب والشيخ محمد حسان |( كن صادقًا )| كن أو لا تكن -6 رمضان 1434 هـ
الأربعاء يوليو 17, 2013 2:49 am من طرف redarotana

» نتيجة الثانويه العامه الان وحصرى جدا لعيونكم منتديات رضا روتانا
الثلاثاء يوليو 16, 2013 5:47 pm من طرف redarotana

» نتيجه الثانويه العامه 2012
الثلاثاء يوليو 16, 2013 5:46 pm من طرف redarotana

» نتيجة الثانوية العامة 2012 الان وحصرى على منتديات رضا روتانا
الثلاثاء يوليو 16, 2013 5:44 pm من طرف redarotana

» اليوم نتيجة الثانويه العامة 2012
الثلاثاء يوليو 16, 2013 5:44 pm من طرف redarotana

» الان نتيجة الثانويه الازهرية والاعدادية الازهرية٢٠١٤
الثلاثاء يوليو 16, 2013 5:43 pm من طرف redarotana

» نتيجة الثانوية العامة 2012 الان وحصرى على منتديات رضا روتانا
الثلاثاء يوليو 16, 2013 5:43 pm من طرف redarotana

» اوئل الثانوية العامة 2012 2013 حصريا على رضا روتانا
الثلاثاء يوليو 16, 2013 5:34 pm من طرف redarotana

» احاديث عن فضائل شهر رمضان
الإثنين يوليو 15, 2013 3:35 pm من طرف gamal111

» أذكار الصباح و المساء للمواظبه اليوميه فى رمضان
الإثنين يوليو 15, 2013 3:20 pm من طرف gamal111

» برنامج لعمل اسطوانه بوت لعمل اسطوانه برامج بنفسك كيفيه عمل اسطوانه ذاتيه التشغيل حصريا على رضا روتانا
الجمعة مارس 29, 2013 5:10 pm من طرف محمود ايتو

» حادث ميكروباص المنيا فى شمال سيناء
الجمعة نوفمبر 09, 2012 5:04 pm من طرف redarotana

» سجل حضورك اليوم بالصلاه على النبى صلى الله عليه وسلم
الجمعة يوليو 13, 2012 1:49 pm من طرف طارق عطاالله

» نتيجة الدبلومات الفنية 2012 الان نتيجة الدبلومات الفنيه
السبت يوليو 07, 2012 11:21 pm من طرف redarotana

» نتيجه الدبلومات الفنيه 2011 برقم الجلوس نتائج الدبلوم 2011 حصريا على رضا روتانا
السبت يوليو 07, 2012 11:12 pm من طرف redarotana

حصرى رضا روتانا
راتب اونلاين
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
تصويت
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
المدير العام
 
redarotana
 
جمعه صلاح
 
احمد صلاح
 
المستشار
 
شروق
 
ابو كريم
 
محمد عمر
 
ابو داليا
 
عبد اللطيف
 
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 2400 بتاريخ الأحد يوليو 03, 2011 10:23 pm
سحابة الكلمات الدلالية
كامل نتيجه دور 20112 ثان العامه مصطفى الثانويه
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live    

قم بحفض و مشاطرة الرابط رضــــا روتانـــــا على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط رضــــا روتانـــــا على موقع حفض الصفحات

شاطر | 
 

 ملف الفول والسحور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شروق
مشرفة قسم عالم حواء
مشرفة قسم عالم حواء
avatar

انثى عدد المساهمات : 23
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 20/06/2011

مُساهمةموضوع: ملف الفول والسحور   السبت يوليو 30, 2011 4:52 pm

ملف الفول والسحور
بســـم اللــه الرحمــن الرحيــــــم
رمضــــان كريـــــــــــم


الملف الصغير ده علشان اللى بيتسحروا فول وبيض و زبادى بسسسسسسسس




المدمس

400 جم فول
- 30 جم عدس اصفر
- 30 جم ارز- حبة طماطم-- فصين ثوم- ورقتين لورو
الطريقة :
- ننقع الفول قبل التدميس في ماء عادى لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة
- نضع الفول المنقوع في دماسة بها ماء مغلي
- نضيف حبة الطماطم والعدس والارز والثوم
- تترك على النار لمدة ساعة
- ثم توضع الدماسة على السخان الكهربائي على نار هادئة الى ان يتم النضج ( لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة )
- بعد النضج وعند
الإستعمال نضع الفول في طاسة نسخنه ونضيف عليه طماطم مبشورة ونغرفه في طبق
التقديم ونضيف عليه كسبرة خضراء مفرومة وفلفل اخضر



.










بعض اطباق الفول المدمس للسحور




الفول بالزيت و الكمون
:يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت (ذرة او زيتون زيماتحبوا)

الفول بالدقة
:تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفهاعليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.

الفول بالسلطة
:تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.

الفول بالطماطم
:تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.

الفول بالسمنة أو الزبدة:
نضيف للفول سمن أو زبدة حسب الطلب و بدل الكمون بنضع فلفل أسود و ملح.

الفول بالبيض:
نقلي البيض عادي و بعدين نضيف لهالفول و ملح و فلفل أسود.

الفول بالثوم و الطماطم:
نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح وفلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.

صينية الفول بالبيض في الفرن
:نفسالخطوات السابقة ننفذها و بعدين نضع الفول الساخن في صينية الفرن و نكسر عددالبيضات اللي نحبه عليه بحيث يكون الصفار سليم و بعدين ندخله الفرن ونولعه من تحت شوية لحد ما البيض يستوي و بعدين نولع الشواية من فوق شوية لحد مالوجه يكون ذهبي.

البيض بالسجق:
نجيب السجق و نقطعه و نحمره في السمن و بعدين نضيف الفول و الملح و الفلفل الاسود.

الفول بالباذنجان
:لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.
فول بالبيض المسلوق
:نحط للفول عصيرليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و يا سلام لو زعتر دقة عليه






فـــــــــــــــــــولبالطحينة
فول مدمس
طماطماية
معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
معلقة كبيرة طحينة
معلقة خل
معلقةعصير ليمون
معلقتين كبار زيت
ملح و كمون
الطريقة
سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة
ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض
وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون

فــــــــــــــــــــــول بالفلفل الاخضر
فول مدمس
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
واحدة فلفل رومى
كوب عصير طماطم
ملح وفلفل وكمون
2 معلقة زيت (او ممكن لو بتحبية بالزبدة يبقى معلقة زبدة)
الطريقة
ضعى الزيت او الزبدة على الناروحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر
ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ماتتسبك
ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين
قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية علىالفول و تبلى بالملح والكمون
يغلو غلوة مع بعض
واغرفية بالهنا والشفا

فـــــــــــــــــــــــــول بالزبدة والثوم
فول مدمس
2 معلقة صغيرة ثوم
معلقة كبيرة زبدة
معلقة عصير ليمون
ملح وفلفل وكمون
الطريقة
ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصيرالليمون وقلبيهم
ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون
ويغرف وبالهنا والشفا

فـــــــــول بالبيضالمسلوق:
نحط للفول عصير ليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و ياسلام لو زعتر دقة عليه






فول بالطحينة
فول مهروس – ليمونطحينة او سلطة طحينة – ملح وفلفل
الطريقة
نضع الفول فى الطبق ثم نضع على الوش الطحينة بطريقة خطوط ونجملها بالسكينة ثم نعصر عليها عصير ليمون
فول بالعصاج
فول مهروس او صحيح – 1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة مفرومة – ملح وفلفل
نضع فى مقلاية م ص سمن او 2 م زيت ثم نضع بصلة مفرومة لحد ماتصفر ثم نضع اللحمة المفرومة وملح وفلفل لحد ماتستوى
نضع الفول فى الطبق ثم نضع عليه اللحمة المعصجة ونجمله بقرن فلفل حامى
فول بالسمسم
قول مهروس – سمسم – زيت سمسم – ملح
نضع الفول فى الطبق ونضع علية رشة زيت سمسم ثم نضع السمسم








فول بالبيض والبسطرمة
فول مهروس او صحيحبيض – بسطرمة – ملح – زيت او ذبدة
نضع م ص ذبدة فى مقلاية ونضع فيها البسطرمة تقليبتين لحد ماتستوى
ثم نضع البيض بالعدد المطلوب لحد مايستوى ونضع علية البسطرمة
نضع الفول فى الطبق ونضع فوقه البيض بالبسطرمة
فول بالفلفل الملون
فول مهروس او صحيح – ملح وفلفل وكمون – قطع صغيرة من الفلفل الرومى الاحمر والاخضر والاصفر – سنة كزبرة ناشفة
نضع م ص زيت ذرة ونشوح فص ثوم ثم الفلفل يادوب تقليبة واحدة
نضع الفول فى الطبق ونضع عليه خلطة الفلفل
او ممكن نضع الفلفل بدون تشويح

فول بالزبادى والكاتشب
فول مهروس او صحيحم ك زبادى – م ك كاتشب
نضع الفول فى الطبق ونضع علية الذبادى ثم نضع الكاتشب

فول بالعدس والحمص
فول مهروس او صحيححمص مسلوق – عدس اسود مسلوق – ملح – كمون – ليمون
نضع م زيت فى مفلاية ونضع العدس والحمص ونشوحهم تقليبتين
نضع الفول فى الطبق ثم نضع العدس والحمص على الفول ونضع الليمون والكمون





وبالف هنا وشفا وكل عام وانتم بخير يا احلى منتدى رضا روتانا
ورمضان كريم












[/url][/img]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
redarotana
نائب المدير العام
نائب المدير العام
avatar

ذكر الميزان عدد المساهمات : 257
السٌّمعَة : 5
تاريخ التسجيل : 10/08/2010
العمر : 32
الموقع : http://www.redarotana.blogspot.com
المزاج : فايق ورايق انت

مُساهمةموضوع: رد: ملف الفول والسحور   الإثنين أغسطس 01, 2011 1:11 am

بالف هنا وشفا للجميع

وتسلمى ياشروق دايما منوره يارب

(ورمضان كريم )

راتب اونلاين


[/url][/img]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.redarotana.blogspot.com
 
ملف الفول والسحور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
رضــــا روتانـــــا :: قسم عــالم حــواء :: المطبخ-
انتقل الى: